De Lindenhoff

Onze menukaart siert zich met diverse soorten vlees van de Lindenhoff uit Baambrugge!

Vier generaties is Boerderij Lindenhoff in handen van dezelfde familie. Al bijna honderd jaar is de boerderij een plek waar vlees , zuivel en groenten worden verbouwd, verwerkt en gedistribueerd. Hoewel ze met de tijd meegaan, werken ze nog steeds vol passie volgens dezelfde principes en ambassaderen ze inmiddels vele andere boeren, tuinders en producenten van de mooiste producten uit Europa.

Op onze kaart vindt u rundvlees van het Simmentaler rund en van het Gasconne rund. Regelmatig is ook het Baambrugs big in ons aanbod terug te vinden!

De Simmentaler stamt af van het vee dat oorspronkelijk inheems was in de Simmen- en Saanendalen van het Zwitserse kanton Bern. Daar maakte het als lokale tak deel uit van een grote groep van rood en roodbont Middeneuropees vallei- en bergvee. In de 18e eeuw is veel Simmentaler geëxporteerd naar Beieren en Lombardije in Italië.

SimmentalerDe Duitse Simmentaler: geelachtig tot roodbonte kleur met witte kop (Fleckvieh) met als voornaam kenmerk de mooie vetbedekking, fijne structuur en goede vetdooradering van het vlees. Het vlees is van koeien die minimaal 3 jaar oud zijn (twee keer gekalfd hebben) en zeer extensief gehouden zijn (langaam groeien). De Simmentalers van Lindenhoff zijn beesten die opgroeien in midden- en zuid-Duitsland. Van de 15 Simmentaler lendes wordt er 1 geselecteerd voor Lindenhoff. Het geselecteerde vlees hangen wij vervolgens in het been af (min. 21 dagen) in speciale koelcellen op Lindenhoff.

GasconneHet ras Gasconne is een race rustique en past hierdoor perfect in de Slowfood traditie. Het vlees kenmerkt zich door een volle smaak, omdat de runderen tot 40 soorten gras eten. Het rund groeit eerst op tot een volwassen koe (minimaal 6 jaar), waardoor het ook de kenmerkende smaak en spieropbouw ontwikkelt. De runderen zijn zo veel mogelijk buiten. De runderen, afkomstig uit de Pyreneeën, zijn zoveel mogelijk buiten op onze eigen boerderij in Baambrugge.

Doordat de runderen ouder worden dan de gemiddelde koe in Nederland, heeft het vlees meer smaak, een mooiere kleur en een fijnere structuur.

 

Cafe Restaurant de Eendracht Maarssen

Iedere twee maanden de nieuwsbrief in je mailbox?

Langegracht 51, 3601 AK Maarssen | Navigeren naar Nassauplein